Дарителска сметка

НАЦИОНАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД
"13 ВЕКА БЪЛГАРИЯ"

БАНКА ДСК
BIC: STSABGSF
IBAN: BG25STSA93000020562379

Подарък към всички дарители застраховка „ОБИЧАМ ЖИВОТА”

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

В знак на благодарност към Вас дарителите, ние от Национален дарителски фонд "13 века България" с подкрепата на нашия партньор „Евроинс Живот” Ви подаряваме застраховка „ОБИЧАМ ЖИВОТА”.

Вижте повече

за контакти

НАЦИОНАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД
"13 ВЕКА БЪЛГАРИЯ"

София 1421
кв. Лозенец
пл. Професор Васил Геров 1

Обратна връзка

С подкрепата на

Проведени събития

/ Проведени събития

БЛАГОРОДЕН МОМЕНТ

Магазин Polo Ralph Lauren се присъедини към инициативата „За живота”, имаща за цел да набере средства за закупуването на първия в България апарат за лъчелечение по време на операция.

Съвместно с Национален дарителски фонд „13 Века България” и Национална онкологична болница, в магазина на Polo Ralph Lauren в София бе организиран коктейл и ексклузивен шопинг, представящ линията Pink Pony - световната инициатива на Ралф Лорън в борбата срещу рака. Много известни личности, общественици, бизнесмени, банкери и любители на марката уважиха събитието и се включиха в събирането на средстава за благородната инициатива „За живота”, имаща за цел да подпомогне закупуването на първия в България апарат за лъчелечение по време на операция.

Събитието бе открито с встъпителни речи на заместник изпълнителния директор на Global Brands Distribution - г-жа Живка Сотирова, Снежана Йовева-Димитрова - експерт международно сътрудничество, европейски програми и проекти към „Фонд 13 Века България“ и изпълнителния директор на Националната онкологична болница – д-р Валентин Ангелов. Вечерта продължи с ексклузивен шопинг - 25% от нетните продажби на продукти от линията Pink Pony ще бъдат предоставени на дарителския фонд.

Мисията на благородната инициатива Pink Pony е да намали несъответствията полагани в грижите за рака в общности, където медицинските услуги са недостатъчни, гарантирайки достъпно лечение в ранен и лечим стадий. Линията Pink Pony е представена за първи път на 15 септември 2000 година, по време на представянето на колекция Ralph Lauren пролет-лято 2001 - на финалната обиколка на ревюто всички модели носят тениски Pink Pony.

В София, продуктите от линията Pink Pony ще бъдат налични в магазин Polo Ralph Lauren на ул. Цар Калоян 7, до 30.11.2014 г.

Източник: www.eva.bg

 

14-ТИ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ВИЕНСКИ БАЛ– СОФИЯ 2014

Повече от 500 почитатели на Виенския валс се събраха на 8 март в „София хотел Балкан“.

Повече от 500 почитатели на Виенския валс се събраха на 8 март в „София хотел Балкан“. Събитиeто по традиция е организирано от Виенският клуб. Дамите получиха подарък от пресслужбата към общината в австрийската столица – брошка, реплика на едно от бижутата, носени от най-обичаната императрица – Сиси. Тв звездите на бТВ Кристина Баксанова /на немски/ и Виктория Петрова / на български и английски/ водиха бала благотворително, но за гостите кувертите бяха по 200 лева. По традиция ТВ каналите и радиата на БТВ Медия груп са медиен партньор на събитието.

Дебютантите първи се плъзнаха по паркета под звуците на „Полонеза на ветрилото“ от Карл Михаел Цирер и „На хубавия, син Дунав“ от Йохан Щраус. Фестивалният оркестър бързо изкуши гостите. Негово Превъзходителство Герхард Райвегер, посланик на Австрия, покани колежката си от Вашингтон – Марси Рийс, която показа майсторство във валса. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланикът на Франция у нас беше перфектен партньор на българската си съпруга Мария. Йорданка Фандъкова, която за пета година е патрон на бала заедно с посланик Райвегер, събра погледите с рокля в тюркоаз. Кметицата на София пристигна директно от летището, завръщайки се от конгреса на ЕНП в Дъблин. След аплодисментите на залата тя потъна в ползотворен разговор с Михаел Лудвиг – ресорен кмет на жилищна политика и благоустройство в община Виена и водач на 8 членна австрийска делегация. Между изпълненията на балет „Вая“ и на солистите от София бенд беше разиграна томбола от която бяха събрани рекордните 6705 лева. Тъй като българският Виенски бал е вече легитимна част от световната верига, бюрото на австрийската столица го подпомогна с 2000 евро. Секретарят на Виенския клуб Мария Нейкова обяви, че ще огласи пълната сума от събраните средства на специална пресконференция.

За първи път родните музиканти бяха дирижирани от австриец – отличния Мартин Кершбаум. Хойриге акордеонистът Ерик Циб беше готов да свири и хитове по желание на госпожиците и госпожите. Менюто беше изпипано от елитни шеф готвачи, фаворити на виенския хайлайф. Те предложиха четиристепенно меню на огромната международна компания – салата, дивеч с булгур, гарниран със сиропирана круша, уникални австрийски и френски сирена и кашкавали плюс тематични мусове, виенски тарталети с лимон, шоколад и пресни малини. Благотворителна кауза: Събраните средства на бала ще бъдат дарени на Националната специализирана болница по онкология, за закупуване на скъпа апаратура за лъчетерапия по време на операция на ракови заболявания, която спестява следващи процедури.

 

СЪВМЕСТНА КАМПАНИЯ НА ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА „ЗА ЖИВОТА" И BRA CLINIC

КАМПАНИЯ С УСМИВКА СРЕЩУ РАКА НА ГЪРДАТА

С розово настроение  на 1 октомври  в салон за бельо Bra Clinic, в Сердика Център, София се откри второто издание на кампанията Докосвам=Побеждавам, която подкрепя Дарителска инициатива  ”За живота”. Нейната цел е да създаде у българските жени позитивно отношение към профилактиката като основна стъпка към здравето на гърдите.

От Национален дарителски фонд „13 века България“, които стоят зад инициативата „За Живота“, изказаха благодарността си за отличното партньорство.

Проф. д-р Първанова, представител на Националната онкологична болница, подчерта колко са важни  профилактиката и редовното консултиране със специалист. Тя сподели, че когато ракът на гърдата е открит на време, той е лечим в над 90% от случаите!

Основната тема тази година е реЦИЦлирането. По време на събитието, посланиците на кампанията официално изхвърлиха техни стари, зле пасващи сутиени  в специалния кош, поставен в салона за бельо. Известните дами, които подкрепиха кампанията са : Марта Вачкова, Ани Михайлова, Нора Караиванова, Алекс Раева, Деси Банова, Елен Колева и Нана Гладуиш. Така те напрaвиха първата стъпка към здравето на гърдите – носенето на правилен размер сутиен , а втората, която всяка дама може лесно да направи, е редовният самопреглед и профилактичен преглед при специалист.

Какво е реЦИЦлиране?

От  1-ви октомври в салона на Bra Clinic има кош за стари сутиени. Единственото, което трябва да направиш, е да донесеш и изхвърлиш своя стар, неудобен сутиен. Можеш да донесеш стария си сутиен до 30 октомври.

Всяка дама, дарила сутиена си като част от кампанията, ще получи отстъпка от 10лв. за закупуването на нов сутиен от Bra Clinic. След кампанията всички събрани сутиени ще бъдат предадени за рециклиране.

Средствата от изкупуването им ще бъдат предоставени на Дарителска инициатива ”За живота“. Bra Clinic за втора година подкрепя „За Живота“ в събирането на средства за закупуване на иновативна апаратура за лъчелечение в полза на СБАЛ по Онкология ЕАД.

Още благотворителни идеи

През целия октомври в обозначена дарителска кутия в салона на Bra Clinic всеки ще може да направи дарение в подкрепа на Дарителска инициатива „За Живота“.

 

СЪВМЕСТНА КАМПАНИЯ НА ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА "ЗА ЖИВОТА" И BRA CLINIC ПОД НАДСЛОВ "ДОКОСВАМ=ПОБЕЖДАВАМ"
КАМПАНИЯ С УСМИВКА СРЕЩУ РАКА НА ГЪРДАТА

Вдъхновени от октомври, месеца за борба с рака на гърдата, салон за бельо Bra Clinic, в който бра фитинг консултантките са специално обучени да намерят идеалния размер сутиен за всяка жена, започва съвместна кампания с инициативата „За живота“. Акцията ще се проведе под надслов „Докосвам=Побеждавам“  и цели да информира всички жени колко е важно сами да преглеждат гърдите си.

Ракът на гърдата е най-често срещаното онкологично заболяване при жените и е много важно да се преглеждаме редовно. Когато е открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите!

Знаеш ли, че не просто можеш, но и задължително трябва да се преглеждаш сама всеки месец?

Консултантките в Bra Clinic са обучени от специалист онколог, за това как правилно се извършва това и с удоволствие биха ти обяснили как сама да се прегледаш . Те ще ти дадат и указание, което се закачва под душа, за да ти напомня как точно да проверяваш гърдите си, както и панделка, с която да подкрепиш кампанията. Допълнително през октомври, Bra Clinic ще дари два лева от всеки закупен розов сутиен за целите на инициативатa “За живота”.

Прегледът на гърдите трябва да е част от ежедневието на всяка жена и спокойно може да се извършва сутрин преди да се сложи сутиенът. За да популяризира кампанията “Докосвам=Побеждавам” и редовната самостоятелна профилактика на гърдите, Bra Clinic създаде информативно и забавно видео, което ще те зареди с позитивна енергия, ще те подтикне да се прегледаш с усмивка и ще ти обясни как точно се прави това. Любопитното видео ще можеш да видиш в салона, в социалните мрежи и интернет страниците на Bra Clinic и „За живота“, както и на www.youtube.com/BraClinic.

Поне веднъж годишно трябва да се ходи и при специалист.  Не трябва да те е страх да се прегледаш - все пак няма нищо по-важно от здравето, а ранното диагностициране е ключово.

Време е да вземеш здравето си в свои ръце – Докосвам=Побеждавам!

www.dokosvampobejdavam.bg

За Bra Clinic:

Bra Clinic е единственият по рода си салон за бельо в България, който предлага услугата бра фитинг- а именно индивидуална консултация за правилния размер сутиен, съобразен с големината и формата на гърдите и обиколката на гръдния кош. В Bra Clinic  ще намерите голямо разнообразие бельо с размери започващи от 60 см подгръдна обиколка и с чашки чак до К. Предлагат се както ежедневно и оформящо бельо, така и празнично и булчинско, бански костюми, спортно бельо и бельо за кърмещи майки. Bra Clinic се намира в Сердика Център, ниво 0 и ви очаква всеки ден от 10 до 22 ч.

За повече информация:
Ели Тодорова
Маркетинг и ПР специалист
тел.: 0899 89 01 98
имейл: e.todorova@braclinic.bg
www.braclinic.bg

 

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА "ЛЮБОВ" НА МИХАЕЛ ХАНЕКЕ

На 7 юни, петък – заедно с благотворителна прожекция на „Любов” в Дома на киното ще бъде почетен и рожденият ден на болницата.

Актьорските изпълнения на Жан-Луи Трентинян и Емануел Рива притежават сила, красота и емоции, които спират дъха на зрителя. И разбира се да не забравяме всички наградите, които „Любов” на Михаел Ханеке завоюва до момента: Кан 2012 - „Златна палма”Европейски филмови награди 2012 Златен Глобус 2013 Оскар 2013 г. и още над 60 награди и номинации.

Залата и прожекцията на филма са предоставени безвъзмездно от „Арт Фест” (организатор на София Филм Фест и мениджър на Дом на Киното) с управител г-н Стефан Китанов.

ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ ВИ КАНИ НАЙ-ЛЮБЕЗНО ДА ПОДКРЕПИТЕ КАУЗАТА КАТО:

1. Закупите билет за благотворителната прожекция от касата на Дом на киното. Началният час на прожекцията е от 18.00 часа, специалната цената на билетите е 10 лева. Вижте повече на - http://www.domnakinoto.com

2. Дарите средства по следната сметка:
Име: Национален дарителски фонд „13 века България“
IBAN: BG25STSA93000020562379
BIC: STSABGSF

 

ДАРЕНИЕ ОТ 5 000 ЛЕВА ОТ БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ФОНДАЦИЯ КЪМ МЕЖДУНАРОДНИЯ ЖЕНСКИ КЛУБ - СОФИЯ

На 04 юни в 11.30 ще бъде връчено дарение в размер на 5000 лева за инициативата „За живота”. Дарителската инициатива цели да бъде закупен апарат за лечение по време на операция.

Средствата, които ще бъдат предоставени за Дарителската инициатива „За живота”, са от Благотворителната Фондация към Международния женски клуб – София, който е изключително активен по въпросите свързани с превенция и лечение на рака на млечната жлаза и ежегодно дарява средства на организации работещи по този проблем. Дарението от страна на Благотворителната Фондация към Международния женски клуб – София ще бъде връчено от г-жа Мария Илиева, Председател на Благотворителната Фондация към Международния женски клуб – София.

Ще присъства доц. д-р Здравка Валерианова - изп. директор на „СБАЛ по Онкология” ЕАД.

Събитието ще се състои в градината на ресторант ”Континентал плаза”, Национален Дворец на Културата, пл.”България” 1

 

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ НА 04.02.2013 Г.

В ПОДКРЕПА НА ДАРИТEЛСКА ИНИЦИАТИВА "ЗА ЖИВОТА" ПОД ПАТРОНАЖА НА Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

На 4 февруари - Световния ден за борба с рака, от 19 ч. в Централния военен клуб в София ще се състои благотворителен концерт с участието на Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев и солисти Васил Петров и Камелия Тодорова.

Инициативата "За живота" си поставя за цел набирането на средства, които да осигурят съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата.

С парите от билетите ще бъде закупен първият и единствен в България апарат за лъчелечение по време на операция.

С този апарат болните с рак на млечната жлеза ще могат да имат само в един ден прецизно насочено лъчелечение в хода на операцията. Така йонизиращата радиация се поглъща в най-ранния момент и директно въздейства в туморното ложе.

Билетите на стойност 15 лв. могат да се закупят на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България", както и онлайн на www.ticketsbg.com.

 

ДАРЕНИЕ ОТ 11 ЕВРО НАПРАВИ ВИЕНСКАТА АГЕНЦИЯ КОМПРЕС

На 21 ноември в 11.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на връчването на дарение в размер на 11 000 евро за инициативата „За живота”. Дарителската инициатива цели да бъде закупен апарат за лъчелечение по време на операция.

Средствата, които ще бъдат предоставени за Дарителската инициатива „За живота”, са от Виенската агенция КОМПРЕС, която ежегодно прави дарение от 11 000 евро на един от партньорските си градове приоритетно за подпомагане на социални каузи.

Дарението от страна на „Компрес” - Виена ще бъде връчено от Вера Чакалоф-Янер, референт за България. Ще присъства доц. д-р Здравка Валерианова - изп. директор на „СБАЛ по Онкология” ЕАД.

 

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ

Българският форум на бизнес лидерите се включи тази вечер в Дарителската инициатива "За живота!". Намерението е да бъде закупена много важна апаратура за лъчетерапия на рака на гърдата.

Бизнес лидерите посветиха традиционния си благотворителен бал на тази цел по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова. След като няколко години поред бизнесфорума отделяше средства за профилактика на рака на гърдата, тази година ангажиментът им е по-устойчив. През годините те подкрепиха и много двойки за ин-витро процедури и няколко важни проекта в образованието.

 

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ

ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА "ЗА ЖИВОТА" под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова ще стартира с Благотворителен търг с произведения на изкуството на видни български творци.

Събитието ще се състои на 30 октомври 2012 г. в Камерната зала на Народен театър "Иван Вазов" от 18 часа.

Водещи на търга ще бъдат актрисата Мария Статулова и Йово Панчев.

Стъпката за наддаване е 100 лв.

Повече информация за произведенията и авторите можете да получите в картинната галерия в сайта.