Дарителска сметка

НАЦИОНАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД
"13 ВЕКА БЪЛГАРИЯ"

БАНКА ДСК
BIC: STSABGSF
IBAN: BG25STSA93000020562379

Подарък към всички дарители застраховка „ОБИЧАМ ЖИВОТА”

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

В знак на благодарност към Вас дарителите, ние от Национален дарителски фонд "13 века България" с подкрепата на нашия партньор „Евроинс Живот” Ви подаряваме застраховка „ОБИЧАМ ЖИВОТА”.

Вижте повече

за контакти

НАЦИОНАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ФОНД
"13 ВЕКА БЪЛГАРИЯ"

София 1421
кв. Лозенец
пл. Професор Васил Геров 1

Обратна връзка

С подкрепата на

За инициативата

/ За инициативата

ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА „ЗА ЖИВОТА”

ПОД ПАТРОНАЖА НА Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

Инициативен комитет, съставен от видни български бизнесмени, общественици, интелектуалци и лекари инициира идея за ДАРИТЕЛСКА ИНИЦИАТИВА. Тя си поставя за цел набирането на средства, които да осигурят съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата. С тях ще бъде закупен първият и единствен в България апарат за лъчелечение по време на операция. С този апарат болните с рак на млечната жлеза ще могат да имат само в един ден прецизно насочено лъчелечение в хода на операцията. Така йонизиращата радиация се поглъща в най-ранния момент и директно въздейства в туморното ложе. Използването на интраоперативно лъчелечение редуцира продължителността на последващото външно облъчване (перкутанно лъчелечение) с 7-15 дни или дори го избягва напълно при болни с най-ранен рак.

Този вид лечение се използва при петдесет процента от болните от рак на млечната жлеза и при всички други онкологични заболявания, при които наличната съвременна апаратура у нас не би могла да помогне. Апаратът, чиято цена е около 3 000 000 лева ще бъде дарен на "СБАЛ по Онкология" ЕАД, водещата онкологична болница в България и ще бъде инсталиран в Операционен блок.

Инициативата стартира на 30 октомври – в месеца за борба с рака на гърдата, с Благотворителен търг на произведения на видни български творци, на който за час и половина се събраха 16 800 лева. Петдесет и шест български художника застанаха зад инициативата като дариха свои произведения. Част от картините бяха предложени на Благотворителния търг, а останалите ще могат да бъдат закупени през следващите месеци.

Инициативният комитет е отворен за нови партньори, които подкрепят каузата.

Мотото на инициативата е: ТЯ ДАРЯВА ЖИВОТ, ДАРИ И ТИ!

 

МОЖЕ ДА ПОДПОМОГНЕТЕ КАУЗАТА КАТО:

1. Закупите картина:

Електронният каталог с всички картини е достъпен в картинната галерия на сайта на инициативата – www.zajivota.org.

 

2. Дарите директно по специално открита сметка:

Име: Национален дарителски фонд "13 века България"
Банка: ДСК
IBAN: BG25STSA93000020562379
BIC: STSABGSF

 

Благодарим ви, че подкрепяте Дарителската инициатива "За живота" за набиране на средства, които да осигурят съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата. Водени сме от искрените подбуди за една благородна кауза, която ще помогне за лечението на хиляди тежко болни.

 

ПОДАЙ РЪКА НА ЖИВОТА!